Så här började det…

Jag har alltid tyckt om djur – av olika slag. Som liten hade familjen guldhamster, marsvin, undulater, fiskar och hund. Inte alla samtidigt dock. Någon katt fick aldrig flytta in hos familjen. Men när jag flyttat hemifrån och då pluggade på universitetet klev min första katt in i lägenheten. Han hette Kasper och var en blåtabby/vit huskatt. Hans mamma var en hittekatt i Rinkeby utanför Stockholm och hon dog en vecka efter kattungarnas födelse. Kasper och hans tre syskor blev handmatade och klarade sig fint.

Ganska snart insåg jag att Kasper ville ha en kompis. Ringde då på en annons om en Russian Blue katt till salu i Göteborg. Tog bilen ner samma dag och hade Silverskimrets Nimloth med mig tillbaka till Sollentuna.

Så började mitt liv som kattägare, kattutställare och kattuppfödare. Flera katter har passerat i mitt liv sedan dess. Några av dem kan du läsa om här på hemsidan. Även om alla inte finns med här har samtliga en egen och alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Uppfödningen har haft ett långt uppehåll. Vi har fött upp katter av huvudsakligen rasen Russian Blue men även några kullar ocicat. Nu är det en ny start med helt ny ras – cornish rex! Spännande och annorlunda med betydligt fler färgvarianter än vi är vana vid.

Om oss

Familjen bor i Eskilstuna sedan år 2003. I familjen finns just nu tre katter – huskatten Bonus – och cornish rex honorna Author´s Sansa till vardags Eiwa och SE*Xiu´s Fanny Fearless. Dessa tre individer trivs bra tillsammans och hittar på mycket bus. Busigast av de alla är förstås minstingen Fanny. Hennes ledord skulle kunna vara ”om man inte lägger näsan i blöt var ska man då lägga den?” eller ”jag vill inte dö nyfiken”. Och nyfiken – det är hon alltid.

Förutom mig och katterna består familjen även av döttrarna som nu är 13 och 16 år gamla. Livet består alltså av mer än katter. Det ryms en del sång och musik, fotboll och ridning.

Under våren 2019 utökades familjen också med den fantastiska papillon tiken Winter Pride Zazza. Hon är tre år och färdig med sin avelskarriär nere i Skåne. Så kattungar från oss kommer att vara vana vid hund.