Kasper

Min allra första katt och fantastiskt speciell herre. Uppfödd för hand men trots det en stor katt. Mycket snäll och gosig. Jag ställde ut honom mycket i huskattklass och han vann en och annan utställning. Det var roligt och han gillade att vara med. Tyvärr drabbades han senare av diabetes. Den behandlade vi och han levde flera år med det och vi gav honom insulinspruta morgon och kväll. Han blev 13 år gammal och lämnade ett stort tomrum efter sig.

Emma (Silverskimrets Nimloth)

Min första raskatt. En silverskimrande skönhet av rasen Russian Blue. Fantastiskt gröna ögon och ett super temperament. Emma älskade utställningar, var social hemma och helt enkelt en mycket trygg katt. Hon fick bli mamma till min första kull. Tyvärr blev det kejsarsnitt och det, tillsammans med en del andra olyckliga omständigheter, gjorde att hon endast fick denna enda kull. Emma levde länge och var frisk och sund. Hon blev 19 år gammal. Fantastiska Emma.

Loppan (Opuntias Boj Baba)

Lilla Loppan köpte jag från Norge. Hon hade likheter i stamtavlan med Emma. Loppan var inte lika förtjust i utställningar och inte lika trygg i sig själv. Hon var dock en fantastisk kattmamma som alltid hade helt okomplicerade förlossningar och hon tog väl hand om sina bebisar. Hon blev 17 år gammal.

Hexa (Sidensvansens Hexa Epoque)

Loppans sista kull bestod av två busiga rysshonor. Jag behöll en av dem –Hexa. Hon var en väldigt vacker rysshona med fantastisk ögonfärg. Hon tyckte att utställningar var helt ok och var mycket modigare än sin mor. Även Hexa var en fantastisk kattmamma med väldigt lätta förlossningar. Hexa var en katt med stort frihetsbehov. Hon öppnade dörrar och gick ut, smet ut inhägnade kattgårdar m.m. Hon fick leva som utekatt under de perioder det var möjligt. Det gick helt enkelt inte att stänga henne inne. Hexa var 14 år då hon fick juvertumör som tyvärr inte gick att operera.

Lambohof Tusensköna och Sidensvansens Historia

Vid ett möte Russian Bluekretsar fanns ett gäng ocicatungar. Eller rättare sagt en osåld ocicattjej. Jag kunde inte motstå denna lilla sötnos så hon fick flytta hem till oss. Hon var lite mer nyfiken, och lite pratigare än ryssarna. En mer hundlik karaktär som gärna satt med vid köksbordet och tittade på när man åt och också gärna smakade en bit. Hennes dotter Historia som föddes senare fick stanna med sin mamma. Hennes bror Houdini flyttade till Robert – som senare blev– och nu är min sambo. Av olika skäl valde jag att omplacera dessa tjejer till ett par i Göteborg.

Wilda


Flera år efter att jag förlorat Kasper såg jag en annons från Livbojen om en hona som tillsammans med sina syskon hittats i en kartong när de var en vecka. Övergivna och utan mamma. Hon hade samma färg som Kasper och var dessutom också handmatad. Hon fick flytta till oss. En mycket, mycket söt och go liten kattjej. Hon älskade framför allt barnen i familjen och var bästis med Bonus (huskattpojke). Tyvärr blev hon hastigt akut sjuk och på djursjukhuset gjordes diverse undersökningar. En operation skulle vara mycket dyr och inte garantera att hon återhämtade sig. Det var en mycket, mycket tung dag och ett svårt beslut att fatta den dagen vi beslutade oss för att det inte fanns något annat alternativ än att låta henne somna in. Hon blev endast tre år gammal.Lillie

Vår vackra svarta panter som vi köpt från Livbojen i Eskilstuna blev endast sex år gammal. Innan sommaren 2016 var hon dålig och visade dåliga njurvärden. Det visade sig att hon även hade en urinvägsinfektion som behandlades. Lillie blev pigg och glad igen. Men en höst dag blev hon akut väldigt dålig. Vi hann in till Strömsholm men det fanns inget att göra. Hon fick somna in. Det blev tomt utan Lille som var som en svart nallebjörn. Hon älskade mer än allt annat att gosa in sig i döttrarnas hår. Hennes favoritplats var på soffryggen på en fleecefilt. Där är det nu mycket tomt. Sov gott älskade misse.


foto: Lena Lindström